16. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Zelný guláš je tradiční české jídlo plné chuti a teplého koření. Tento jednoduchý recept zelí zkombinuje s cibulí, paprikou a rajčaty, aby vytvořil sytou a lahodnou omáčku. Vaření zelí do měkkosti zjemňuje jeho přirozenou kyselost a podávání s houskovým knedlíkem je úžasným doplňkem. Prozkoumejte náš krok za krokem pokyn, jak připravit skvělý zelný guláš a užijte si ho tuto chutnou a zasytující večeři.
Suroviny
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g zelí
- 3 brambory
- 2 papriky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce mletého kmínu
- 2 lžičky soli
- 1 lžička pepře
- 700 ml zeleninového vývaru
Postup
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené zelí, brambory a papriky a dusíme, dokud zelí nezměkne.
- Přidáme sladkou papriku, kmín, majoránku, sůl a pepř a promícháme.
- Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do měkka brambor.
- Případně můžeme dochutit dalšími kořením podle chuti.
- Po dokončení vaření podáváme zelný guláš s chlebem nebo knedlíky.