2. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zelné rolky plněné rýží a masem
zdroj: Recepty 24/7

Sezónní zelné rolky plněné lahodnou směsí rýže a mletého masa. Tento tradiční český recept je skvělým způsobem, jak využít sezonní zelí a připravit lahodné a syté jídlo pro celou rodinu. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a chutnou variaci na tradiční zeleninové rolky a určitě nebudete litovat!

Suroviny

  • 300g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 hrnek rýže
  • 1 hlávka zelí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř, koření dle chuti

Postup

  1. Na pánvi si orestujeme na oleji najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme mleté maso a osmažíme dozlatova. Osolíme, opepříme a přidáme oblíbené koření.
  3. Přidáme umytou a na jemné proužky nakrájenou rýži a zalijeme vodou tak, aby byla všechna rýže ponořená.
  4. Pod pokličkou dusíme do měkká rýže. Případně dolijeme vodu.
  5. Mezitím si připravíme zelí – listy odebíráme a chvíli na pánvi spaříme.
  6. Na každý list zelí naklademe porci masové směsi s rýží a zabalíme do rolky.
  7. Rolky poklademe do pekáčku, zalijeme rajčaty, osolíme, opepříme a zapékáme v troubě při 180°C asi 30-40 minut.
  8. Podáváme s čerstvou nasekanou petrželkou nebo křupavým pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *