22. 3. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou zelnou polévku s uzeným masem, která dokonale zahřeje vaše chuťové buňky. Tento recept je snadný na přípravu a plný bohatých chutí. Užijte si tradiční tuzemskou kuchyni s tímto lahodným jídlem. Naučte se, jak si doma připravit tu nejlepší zelnou polévku s uzeným masem!
Suroviny
- 400 g nakrájené zelí
- 1 cibule
- 2 brambory
- 150 g uzeného masa
- 1 l vývaru
- olej, sůl, pepř, kmín
Postup
- Cibuli nakrájejte na drobné kousky a zeleninu na menší kousky.
- Na oleji osmahněte cibuli, přidejte zelí, brambory a podlijte vývarem.
- Vše vařte asi 20 minut, dokud není zelenina měkká.
- Přidejte uzené maso nakrájené na kostičky a dochuťte solí, pepřem a kmínem.
- Podávejte horké s kousky chleba.