14. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné thajské kari s kuřecím masem plné čerstvých zelenin a exotických dochucovadel. Tento recept se ve vaší kuchyni stane oblíbeným díky kombinaci koření, kokosového mléka a plné chuti. Jemná kombinace zelených bylin a kousků kuřecího masa vás okouzlí na první ochutnání. S tímto receptem si přinesete do svého jídelníčku vůni a chuť thajské kuchyně.
Suroviny
- 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 1 mrkev nakrájená na kolečka
- 200ml kokosového mléka
- 2 lžíce zeleného kari koření
- 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme cibuli s česnekem.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud není maso zlatavé.
- Přidáme zelené kari koření a zázvor a promícháme.
- Po chvíli přidáme nakrájenou papriku a mrkev a necháme chvíli dusit.
- Zalijeme kokosovým mlékem a přivedeme k varu.
- Přidáme sójovou omáčku a necháme provařit a dochutíme solí a pepřem.
- Served hot with rice or naan bread.