7. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
Zelený kari se sleďem
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na tradiční thajské jídlo – zelený kari se sleďem. Kombinace koření, zeleniny a čerstvého sleďového masa v exotické omáčce vás rozhodně nadchne. Navíc je příprava jednoduchá a rychlá, takže si můžete vychutnat lahodné jídlo během chvilky. Vyzkoušejte tento recept a udělejte si pořádnou lahůdku!

Suroviny

  • 2 filety sleďa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zelený paprika
  • 2 lžíce zeleného kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • sójová omáčka podle chuti
  • olivový olej
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Filety sleďa nakrájejte na menší kousky a opepřete.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, zelený papriku oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli s česnekem dozlatova.
  4. Přidejte zelenou papriku a orestujte.
  5. Přidejte kari koření a promíchejte.
  6. Přilijte kokosové mléko a nechte provařit asi 10 minut.
  7. Přidejte nakrájený sleď a nechte chvíli vařit, dokud ryba není hotová.
  8. Přidejte sójovou omáčku, opepřete a osolte podle chuti.
  9. Smažený kari podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *