1. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutný zelený kari se sleďem je osvěžující a přitom zdravý recept, který si zamilujete. Kombinace výrazných asijských koření, čerstvé zeleniny a slaného sleďového masa vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. S tímto receptem si díky jeho snadnému přípravě a nízkému obsahu tuku můžete vychutnat svůj oblíbený curry, aniž byste se obávali o svou postavu. Připravte si toto skvělé jídlo a dejte si dávku exotiky do svého každodenního menu.
Suroviny
- 2 sleďové filety
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 lžíce zeleného kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánev dáme trochu oleje a na něm osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme na plátky nastrouhanou mrkev a cuketu. Promícháme a dusíme asi 5 minut.
- Přidáme kari koření a zeleninu restujeme ještě asi 1 minutu, aby se koření uvolnilo.
- Přilijeme kokosové mléko a rozpustíme v něm kari koření.
- Na závěr přidáme na plátky nakrájené sleďové filety a necháme se opéct.
- Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s rýží nebo naan chlebem.