1. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Zelený kari se sleďem.
zdroj: Recepty 24/7

Chutný zelený kari se sleďem je osvěžující a přitom zdravý recept, který si zamilujete. Kombinace výrazných asijských koření, čerstvé zeleniny a slaného sleďového masa vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. S tímto receptem si díky jeho snadnému přípravě a nízkému obsahu tuku můžete vychutnat svůj oblíbený curry, aniž byste se obávali o svou postavu. Připravte si toto skvělé jídlo a dejte si dávku exotiky do svého každodenního menu.

Suroviny

  • 2 sleďové filety
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 lžíce zeleného kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánev dáme trochu oleje a na něm osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme na plátky nastrouhanou mrkev a cuketu. Promícháme a dusíme asi 5 minut.
  3. Přidáme kari koření a zeleninu restujeme ještě asi 1 minutu, aby se koření uvolnilo.
  4. Přilijeme kokosové mléko a rozpustíme v něm kari koření.
  5. Na závěr přidáme na plátky nakrájené sleďové filety a necháme se opéct.
  6. Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
  7. Podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *