15. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Zelený kari s mangem je lahodné a exotické jídlo plné chutí a vůní. Kombinace kořeněných bylinek, zeleniny a sladké třešně mangů vytváří skvělou harmonii, která oslní vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte recept na zelený kari s mangem a připravte si tento lahodný pokrm plný vitamínů a minerálů.
Suroviny
- 1 veľká mango, olúpaná a nakrájaná na kocky
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžica zeleného kari prášku
- 400 ml kokosového mlieka
- 200 g špenátu
- 200 g hrášku
- olej na smaženie
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Na panvici rozohrejeme olej a opražíme cibuľu a cesnak, kým nezmäkne.
- Pridáme kari prášok a necháme ho orestovať asi 1 minútu, aby sa uvoľnili arómy.
- Potom pridáme nakrájanú mango a necháme ho chvíľu zmäknúť.
- Pour coconut milk and bring the mixture to a simmer.
- Pridáme kokosové mlieko a necháme zmes prevrieť.
- Do zmesi pridáme špenát a hrášok a necháme variť, kým sa listy špenátu nezväčšia a hrášok nezmäkne.
- Na záver dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Servírujeme s ryžou alebo naanom. Dobrú chuť!