12. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Zelený kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Náš recept na zelený kari s kuřecím masem je výtečným způsobem, jak si pochutnat na exotickém jídle přímo z pohodlí vašeho domova. Tenhle osvěžující a chutný pokrm spojuje kuřecí maso s aromatickým zeleným kari kořením, které ochutíte na každém soustu. Pestrá zelenina jako paprika, cuketa, hrášek a bambusové výhonky dodávají tomuto jídlu bohatou chuť a texturu. Navíc, naše jednoduchá a snadná receptura zajistí, že příprava bude bezstarostná a rychlá. Překvapte své chuťové buňky tohoto skvělého pokrmu plného chutí a vůně.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (na kosti nebo prsa)
  • 2 lžíce zeleného kari koření
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 brokolice
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • vařená rýže na podávání

Postup

  1. Nejprve si připravíme kuřecí maso. Můžeme použít maso na kosti, které bude prochuťovat vývar, nebo kuřecí prsa nakrájená na kousky.
  2. V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidáme kuřecí maso a orestujeme ho dozlatova.
  4. Přidáme zelenou a žlutou papriku nakrájenou na proužky a brokolici rozdělenou na růžičky.
  5. Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme zelené kari koření.
  6. Dusíme na středním ohni asi 15 minut, dokud se maso propeče a zelenina změkne.
  7. Podle chuti osolíme a opepříme.
  8. Kari podáváme s uvařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *