12. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Náš recept na zelený kari s kuřecím masem je výtečným způsobem, jak si pochutnat na exotickém jídle přímo z pohodlí vašeho domova. Tenhle osvěžující a chutný pokrm spojuje kuřecí maso s aromatickým zeleným kari kořením, které ochutíte na každém soustu. Pestrá zelenina jako paprika, cuketa, hrášek a bambusové výhonky dodávají tomuto jídlu bohatou chuť a texturu. Navíc, naše jednoduchá a snadná receptura zajistí, že příprava bude bezstarostná a rychlá. Překvapte své chuťové buňky tohoto skvělého pokrmu plného chutí a vůně.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (na kosti nebo prsa)
- 2 lžíce zeleného kari koření
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 brokolice
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- vařená rýže na podávání
Postup
- Nejprve si připravíme kuřecí maso. Můžeme použít maso na kosti, které bude prochuťovat vývar, nebo kuřecí prsa nakrájená na kousky.
- V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme kuřecí maso a orestujeme ho dozlatova.
- Přidáme zelenou a žlutou papriku nakrájenou na proužky a brokolici rozdělenou na růžičky.
- Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme zelené kari koření.
- Dusíme na středním ohni asi 15 minut, dokud se maso propeče a zelenina změkne.
- Podle chuti osolíme a opepříme.
- Kari podáváme s uvařenou rýží.