14. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Zelený kari s krevetami je lahodné a exotické jídlo, které si získá srdce milovníků ostřejších chutí. Tento recept kombinuje svěží zeleninu s kořením a plody moře, vytvářející bohatou a vyváženou kombinaci chutí. Připravte si na talíř aromatickou omáčku plnou kari koření, která se krásně prolní s krevetami a zeleninou. Skvělé na oběd či večeři, tento zelený kari určitě poteší vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si toto lahodné jídlo plné orientálních chutí.
Suroviny
- 250 g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 pórek
- 1 mrkev
- 2 lžíce zeleného kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- olej na smažení
- hrst čerstvé koriandru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek, papriky, pórek a mrkev na menší kousky.
- Na pánvi si rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte nakrájenou zeleninu (papriky, pórek, mrkev) a smažte asi 5 minut, než zjemní.
- Přidejte zelené kari koření a nechte chvilku restovat, aby se uvolnily vůně.
- Přidejte krevety a smažte je, dokud nezezlátnou z obou stran.
- Přilijte kokosové mléko a nechejte vařit asi 10 minut, dokud se omáčka nezhustne.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
- Na závěr ozdobte pokrm čerstvým nasekaným koriandrem.
- Servírujte zelený kari s rýží nebo naan chlebem.