14. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Zelený kari s krevetami.
zdroj: Recepty 24/7

Zelený kari s krevetami je lahodné a exotické jídlo, které si získá srdce milovníků ostřejších chutí. Tento recept kombinuje svěží zeleninu s kořením a plody moře, vytvářející bohatou a vyváženou kombinaci chutí. Připravte si na talíř aromatickou omáčku plnou kari koření, která se krásně prolní s krevetami a zeleninou. Skvělé na oběd či večeři, tento zelený kari určitě poteší vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si toto lahodné jídlo plné orientálních chutí.

Suroviny

  • 250 g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 pórek
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce zeleného kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • olej na smažení
  • hrst čerstvé koriandru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek, papriky, pórek a mrkev na menší kousky.
  2. Na pánvi si rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
  3. Přidejte nakrájenou zeleninu (papriky, pórek, mrkev) a smažte asi 5 minut, než zjemní.
  4. Přidejte zelené kari koření a nechte chvilku restovat, aby se uvolnily vůně.
  5. Přidejte krevety a smažte je, dokud nezezlátnou z obou stran.
  6. Přilijte kokosové mléko a nechejte vařit asi 10 minut, dokud se omáčka nezhustne.
  7. Přidejte sůl a pepř podle chuti a promíchejte.
  8. Na závěr ozdobte pokrm čerstvým nasekaným koriandrem.
  9. Servírujte zelený kari s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *