23. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na zelený kari s koprem, který přináší exotické aroma a chuť do vaší kuchyně. Tento jednoduchý recept s kombinací čerstvé zeleniny a dochuceným kari kořením je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně. Zelený kari s koprem je zdravá a chutná večeře, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a užijte si skvělou večeři plnou exotických chutí.
Suroviny
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce zeleného kari koření
- 400g tofu, nakrájené na kostky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce čerstvého kopru, nasekaného
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme kari koření a necháme ho procházet asi 1 minutu.
- Přidáme tofu a restujeme ho dozlatova.
- Přidáme papriku a rajče a restujeme dalších pár minut, dokud zelenina změkne.
- Přilijeme kokosové mléko a vaříme asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidáme kopr a dochutíme solí a pepřem.
- Svaříme rýži a podáváme s kari omáčkou.