5. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Zelený kari s kokosovým mlékem.
zdroj: Recepty 24/7

Nepřehlédnutelná kombinace chutí a vůní se skrývá v receptu na zelený kari s kokosovým mlékem. Vychutnejte si lahodný pokrm plný zeleniny, exotických koření a krémového kokosového mléka. Skvělá volba pro všechny milovníky tradiční indické kuchyně, kteří si rádi dopřejí něco nového a zajímavého. Navíc je připraven rychle a snadno!

Suroviny

  • 1 střední cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžičky zelené kari pasty
  • 1 lžíce oleje
  • 200g tofu, nakrájené na kostky
  • hrst čerstvého špenátu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném oleji orestujte cibuli a česnek, dokud nezjemní.
  2. Přidejte papriku a mrkev a míchejte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidejte kari pastu a promíchejte s orestovanou zeleninou.
  4. Po chvíli přilijte kokosové mléko a přiveďte k varu.
  5. Poté přidejte tofu a vařte asi 10 minut, dokud se omáčka nezhoustne.
  6. Přidejte špenát a míchejte, dokud nezměkne.
  7. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Smažte rýži nebo podávejte s plackami naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *