10. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Zeleninový ragú s bylinkami je lahodný a zdravý recept plný čerstvé zeleniny a aromatických bylinek. Tento jednoduchý vegetariánský pokrm je vhodný pro každého, kdo si chce dopřát chutný a vyvážený oběd či večeři. Zeleninové ragú je přípraveno z různých druhů sezonní zeleniny, jako je mrkev, celer, cuketa a rajčata, které jsou směsí vařené do měkkosti a oživené čerstvými bylinkami, jako je tymián, rozmarýn a petržel. Tento recept je bohatý na vitamíny, antioxidanty a vlákninu, a přesto nízkokalorický. Nasyťte se a překvapte své chuťové buňky s tímto chutným zeleninovým ragú s bylinkami!
Suroviny
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 stonky celeru
- 2 papriky
- 2 cukety
- 2 rajčata
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
- bylinky (můžete použít bazalku, tymián, oregano či petržel)
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a na něm osmahněte na nudličky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev, celer, papriky a cukety. Osolte a opepřete podle chuti.
- Podlijte vývarem a nechte vařit, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte oloupané a nakrájené rajčata a vařte ještě několik minut.
- Přidejte nasekané bylinky a promíchejte.
- Ragú podávejte se zeleninovými noodels, rýží nebo bramborami.