Tento lahodný recept na zeleninový quiche s bylinkovým dresinkem je perfektní volbou pro vegetariánské stravování nebo pro ty, kteří si rádi dopřejí zdravý oběd či večeři. Quiche je připravený s křehkým těstem a plněný směsí různých druhů čerstvé zeleniny, která dodává jídlu výraznou chuť a krásnou barvu. Bylinkový dresink pak přidává příjemný aromatický zážitek a dotváří celkový harmonický dojem. Tento recept je snadno přizpůsobitelný podle vašich preferencí, můžete v něm použít svou oblíbenou zeleninu a bylinky. Sám nechte svou fantazii volný průběh a vytvořte si tak jídlo plné chuti i krásy.

Suroviny

  • 200 g hlávkového zelí
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 5 cherry rajčat
  • 150 g tvrdého sýra
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 4 vejce
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky bylinkového koření
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli nakrájenou najemno.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou hlávkové zelí, papriky a cherry rajčata. Osolte, opepřete a poduste, dokud zelenina nezměkne.
  3. V míse smíchejte vejce se smetanou, přisypejte mouku a bylinkové koření. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
  4. Přidejte do těsta naquírovanou zeleninu a nastrouhaný sýr. Promíchejte.
  5. Směs přendejte do vymazaného plechu na quiche a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, nebo dokud quiche nezezlátne.
  6. Po vychladnutí podávejte s bylinkovým dresinkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *