6. 11. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Zeleninový kokosový kari je lahodná a zdravá veganská možnost pro milovníky exotické kuchyně. Tento recept nabízí širokou škálu barevných, čerstvých zelenin, které jsou zjemněny kokosovým mlékem a kořeněny kari pasta. Jednoduše se připravuje a je plný důležitých živin. Své chuťové buňky rozhýbe kombinace křupavosti a krémovej textury. Užijte si toto výjimečné jídlo plné exotických příchutí!
Suroviny
- 1 malá cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 4 – 6 žampiónů
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžíce zeleninového oleje
- 2 lžičky kari koření
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte zeleninový olej a zpěňte nadrobno posekanou cibuli a rozmačkaný česnek.
- Přidejte nakrájenou mrkvu, papriku a cuketu. Smažte, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte žampióny a smažte dalších pár minut.
- Přilijte kokosové mléko a přidejte kari koření. Dobře promíchejte.
- Povařte na mírném ohni alespoň 15 minut, aby se chutě promísily.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo plackami naan.