24. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Zeleninový kari s kuřecím masem je lahodný a vyvážený recept, který vás ohromí bohatou paletou chutí. Tato tradiční indická pálivá specialita kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s čerstvou zeleninou, aromatickými kořeními a smetanou. Jemné červené kari koření dodává pokrmu pikantní chuť, zatímco kokosové mléko dodává dokonalou krémovou konzistenci. Tento výživný a vydatný pokrm je ideální pro večeři nebo pro oslavy a jistě potěší všechny milovníky kari jídel. Připravte si tento vynikající recept, který bude oslavou indické kuchyně a nadchne vaše chuťové buňky!
Recept: Zeleninový kari s kuřecím masem
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (např. prsíčka)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 200 g hrášku
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce kari koření
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
- Papriku a mrkev omyjte a nakrájejte na malé kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud není zcela propečené.
- Přidejte papriku, mrkev a hrášek a smažte do změknutí zeleniny.
- Přidejte kari koření, sůl a pepř a promíchejte.
- Nalijte kokosové mléko, přiveďte k varu a nechte vařit po dobu 10-15 minut, dokud se omáčka neztuhne a zelenina zcela prohřeje.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit škrobem rozpuštěným ve vodě.
- Servírujte s rýží nebo plackami naan.