24. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Zeleninový kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Zeleninový kari s kuřecím masem je lahodný a vyvážený recept, který vás ohromí bohatou paletou chutí. Tato tradiční indická pálivá specialita kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s čerstvou zeleninou, aromatickými kořeními a smetanou. Jemné červené kari koření dodává pokrmu pikantní chuť, zatímco kokosové mléko dodává dokonalou krémovou konzistenci. Tento výživný a vydatný pokrm je ideální pro večeři nebo pro oslavy a jistě potěší všechny milovníky kari jídel. Připravte si tento vynikající recept, který bude oslavou indické kuchyně a nadchne vaše chuťové buňky!

Recept: Zeleninový kari s kuřecím masem

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (např. prsíčka)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • 200 g hrášku
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce kari koření
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
  3. Papriku a mrkev omyjte a nakrájejte na malé kousky.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud není zcela propečené.
  6. Přidejte papriku, mrkev a hrášek a smažte do změknutí zeleniny.
  7. Přidejte kari koření, sůl a pepř a promíchejte.
  8. Nalijte kokosové mléko, přiveďte k varu a nechte vařit po dobu 10-15 minut, dokud se omáčka neztuhne a zelenina zcela prohřeje.
  9. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit škrobem rozpuštěným ve vodě.
  10. Servírujte s rýží nebo plackami naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *