29. 12. 2024
Autor: Jakub Hrdina
Zeleninové rizoto s čerstvými bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Objevte tento lákavý recept na zeleninové rizoto s čerstvými bylinkami! Plné barvité zeleniny a aromatických bylinek, toto rizoto je perfektní volbou pro zdravý oběd nebo večeři. Vhodné pro vegetariány a snadno přizpůsobitelné podle vaší chuti. Přečtěte si, jak na to, a připravte si doma bohaté a voňavé rizoto, které potěší všechny členy rodiny. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept krok za krokem, a užijte si chutný, výživný pokrm, který osvěží vaše jídelníčky. „`html

Suroviny

  • 1 šálek rýže arborio
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 1 malá cuketa, nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 100 g zeleného hrášku (mraženého nebo čerstvého)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g parmazánu, nastrouhaného
  • Fresh herbs (basil, parsley, chives), chopped
  • Olivový olej
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  • V hluboké pánvi nebo ve velkém hrnci zahřejte olivový olej na středně vysokém ohni.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, smažte dozlatova.
  • Přidejte rýži arborio a zvyšte teplotu. Opečte rýži, dokud není lehce průhledná, asi 2 minuty.
  • Snižte teplotu na střední, přilijte bílé víno a míchejte, dokud víno úplně nevypaří.
  • Postupně přidávejte zeleninový vývar, každou dávku vývaru přidejte, až když je předchozí vstřebána.
  • Po 10 minutách přidejte cuketu, papriku a hrášek.
  • Pokračujte v přidávání vývaru a míchání, dokud rýže není al dente a většina tekutiny vstřebána, asi 20 minut celkem.
  • Odstavte z ohně, přimíchejte nastrouhaný parmazán a čerstvé bylinky. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte ihned.

„`

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *