28. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Zeleninové kari s jasmínovou rýží
zdroj: Recepty 24/7

Zeleninové kari s jasmínovou rýží je lahodný recept plný exotického koření a čerstvé zeleniny. Tento vegetariánský pokrm je ideální volbou pro ty, kteří se chtějí stravovat zdravě a zároveň si pochutnat. Kvalitní jasmínová rýže zajišťuje dokonalou texturu, zatímco kari směs dodává jídlu pikantní chuť. Užijte si jednoduchou přípravu tohoto chutného jídla a zkuste něco nového ve vaší kuchyni.

Suroviny:

  • 300 g různých druhů zeleniny (např. paprika, cuketa, mrkev, květák)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mletého kurkuma
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandr nebo petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Nejprve si připravte zeleninu. Omyjte a nakrájejte ji na malé kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na drobné kousky.
  3. Na pánvi si rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte kari pastu a kurkumu a krátce osmahněte.
  5. Přidejte nakrájenou zeleninu a smažte ji asi 5 minut, aby změkla.
  6. Přilijte kokosové mléko a přiveďte k varu.
  7. Nechejte vařit asi 10-15 minut, než zelenina změkne.
  8. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  9. Podávejte s jasmínovou rýží a ozdobte čerstvou koriandrem nebo petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *