28. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Zeleninové kari s cizrnou je výživné a chutné veganské jídlo, které vás okouzlí svou aromatickou chuťovou kombinací. Tento recept obsahuje ovoce i zeleninu, jako jsou paprika, cuketa a lilek, které se skvěle doplňují s kořenitou dochucovací směsí zázvoru, česneku a koriandru. Cizrna je poté přidána pro dodání bílkovin a zajímavé textury. Zeleninové kari s cizrnou je rychlé a snadné připravit a jistě oslní vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte toto zdravé a lahodné jídlo ještě dnes!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 česneky
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 mrkev
- 200 g cizrny (vařená)
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme utřený česnek a promícháme.
- Přidáme nakrájenou červenou a žlutou papriku, osolíme a opepříme podle chuti.
- Zeleninu krátce restujeme, aby zůstala křupavá.
- Přidáme nastrouhanou mrkev a vaříme, dokud není zelenina měkká.
- Připravíme si směs z kokosového mléka, červené kari pasty, sójové omáčky a cukru.
- Smetanovou směs přidáme k zelenině a důkladně promícháme.
- Přidáme vařenou cizrnu a necháme jen krátce provařit, aby se všechny přísady propojily.
- Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
- Hotové zeleninové kari s cizrnou podáváme s přílohou podle vlastního výběru – například s rýží nebo thajskými nudlemi.