9. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Zeleninová ratatouille s bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Zeleninová ratatouille s bylinkovou omáčkou je lahodná a zdravá předkrmová alternativa plná chuti. Tento recept kombinuje různé druhy zeleniny, jako jsou paprika, lilek a cuketa, s čerstvými bylinkami a aromatickými kořením. Bylinková omáčka dodává jídlu další úroveň chuti a osvěžujícího zážitku. Tento pokrm je snadno připravitelný a ideální pro vegetariány i milovníky zdravého stravování. Vyzkoušejte tento skvělý recept na zeleninovou ratatouille s bylinkovou omáčkou a okořeňte si svůj jídelníček zdravým a chutným způsobem.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 2 cukety
  • 2 baklažány
  • 5 rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, papriky na proužky, cukety na plátky a baklažány na kostky. Rajčata oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme nakrájený česnek. Smažíme ho krátce, dokud se nezačne lehce zabarvovat.
  3. Přidáme cibuli a dusíme ji na středním ohni, dokud nezměkne.
  4. Přidáme papriky, cukety a baklažány. Osolíme a opepříme dle chuti.
  5. Zmírníme oheň a pod pokličkou dusíme zeleninu, dokud nezměkne a neztratí surový vzhled (asi 20-30 minut).
  6. Přidáme rajčata a vaříme dalších 5 minut, nebo dokud se rajčata nerozpadnou.

Bylinková omáčka

Pro bylinkovou omáčku smícháme v mixéru nebo ručním šlehačem 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku sušeného oregana, 1 lžičku sušeného bazalku, šťávu z 1 citronu, sůl a pepř. Omáčku podáváme ke zeleninovému ratatouille.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *