3. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na zeleninovou ratatouille s bylinkami, který je plný chuti a zdraví. Tento klasický francouzský pokrm kombinuje čerstvé zeleninové ingredience se aromatickými bylinkami a vytváří lahodnou a vydatnou vegetariánskou pochoutku. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm plný chuťových výbušnin u vás doma.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 cukety
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- čerstvé bylinky podle chuti (bazalka, tymián, rozmarýn)
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi si na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka.
- Přidáme nakrájené papriky a cukety a necháme je chvíli restovat.
- Poté přisypeme nakrájená rajčata a prolisovaný česnek.
- Osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky.
- Podusíme do změknutí zeleniny a podle chuti můžeme dochutit solí či pepřem.
- Podáváme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu či těstovinám.