17. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Zeleninová quiche s tofu plackou je skvělou vegetariánskou alternativou k tradičnímu receptu. Kombinace čerstvé zeleniny a plátků tofu v křehkém těstě vytváří lahodnou a zdravou pochoutku. Vyzkoušejte tento recept a ochutnejte lahodnou chuť tohoto jednoduchého jídla plného zeleniny a bílkovin.
Suroviny
- 200g hlávkového zelí
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 100g cherry rajčat
- 200g tofu
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 vejce
- 200ml smetany
- strouhanka
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Nastrouhejte zelí, cuketu, papriku a cherry rajčata.
- Na pánvi osmahněte na oleji na kostičky nakrájené tofu s nakrájeným česnekem a cibulí.
- V misce smíchejte tofu s nastrouhanou zeleninou, přidejte rozšlehaná vejce, smetanu a koření.
- Vytvořte těsto z vody a mouky, rozválejte placku a uložte do pekáčku.
- Nalijte na těsto směs zeleniny a tofu.
- Pokapejte olivovým olejem a posypte strouhankou.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a dejte quiche péct asi 25-30 minut.