30. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Zeleninová lasagne
zdroj: Recepty 24/7

Zeleninová lasagne je‍ lahodné‍ a zdravé jídlo plné přírodních chutí. Tento recept kombinuje vrstvy čerstvé zeleniny, ‍sýrové omáčky a plátky těstovin, které ‌jsou pečlivě zakryté​ vrstvou rozpáleného ​sýra. ‍Tato ⁣zdravá alternativa ‌klasické lasagne potěší ‍vegany ​i milovníky zeleniny. Přidejte do ​svého‌ jídelníčku ⁣toto‍ chutné a sýté jídlo, které je vhodné i pro ​celou rodinu. Sledujte jednoduché ⁤kroky ⁤tohoto receptu na našem webu a⁣ užijte ‌si jídlo plné​ zeleninové lahůdky.

Suroviny

  • 250 g​ lasagní
  • 2 ⁢lžíce olivového oleje
  • 1 ‌cibule, nasekaná
  • 2‍ stroužky⁢ česneku, nasekané
  • 1 paprika,⁢ nakrájená
  • 1 cuketa,​ nakrájená na plátky
  • 1 brokolice, rozdělená na‍ růžičky
  • 400 g⁤ rajčat z konzervy
  • 200 g smetany ke ‍šlehání
  • 200 g sýru mozzarella, nastrouhaného
  • 100⁢ g parmezánu, nastrouhaného
  • čerstvý bazalka, ​na ozdobu
  • sůl ‍a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a⁤ osmahněte⁤ cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte papriku, cuketu a brokolici a osmahněte je 5 minut,⁢ dokud nezměknou.
  3. Vmíchejte rajčata z konzervy a smetanu‍ ke šlehání. ⁣Vařte 5 minut, dokud‌ omáčka nepřejde ​do hustší konzistence.
  4. Na dno ⁤vymazaného‍ pekáčku ⁣položte vrstvu lasagní.
  5. Nalijte polovinu ‌zeleninové ‌omáčky na lasagne⁢ a⁣ posypejte sýrem mozzarella.
  6. Opakujte ‌vrstvení: lasagne, zeleninová ⁤omáčka, sýr mozzarella.
  7. Na poslední vrstvu lasagní posypte strouhaným parmezánem a přikryjte alobalením.
  8. Pečte v⁣ předehřáté​ troubě na 180°C po dobu 30 minut.
  9. Odstraňte ⁤alobal ⁢a pečte dalších​ 10 ⁢minut, dokud povrch ​lasagní ​nezezlátne.
  10. Nechte chvíli vychladnout,‍ posypte čerstvým⁢ bazalkem a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *