11. 11. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Zeleninová kořenová polévka je zdravá a chutná volba pro všechny milovníky zeleniny. Tato polévka je bohatá na vitamíny a minerály, které jsou důležité pro správné fungování organismu. Obsahuje kořenovou zeleninu, jako jsou mrkev, petržel a ředkvičky, které dodávají polévce sladkou a svěží chuť. Díky svému složení je tato polévka také dobře stravitelná a vhodná pro vegetariány. Dopřejte svému tělu zdravou a lahodnou lahůdku s tímto receptem na zeleninovou kořenovou polévku.
Suroviny
- 300 g brambor
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 ředkvička
- 1 celer
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 l zeleninového vývaru
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Oloupejte brambory, mrkev a petržel a nakrájejte je na menší kousky.
- Nakrájejte ředkvičku, celer, cibuli a česnek na drobné kostičky.
- Do hrnce s olejem přidejte cibuli a česnek a restujte je, dokud nezezlátnou.
- Přidejte zbylou zeleninu a restujte asi 5 minut.
- Přilijte zeleninový vývar a nechte vařit asi 30 minut, dokud se zelenina nezměkne.
- Ochutnejte polévku solí a pepřem podle chuti.
- Hotovou polévku můžete servírovat samotnou nebo s krekry či čerstvým chlebem.