23. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na zeleninovou kari s křehkými sójovými kousky. Tato veganská a chutná variantu tradičního indického jídla je plná čerstvé zeleniny, koření a aromatických bylinek. Díky kombinaci zdravé sójové bílkoviny a zeleniny jako jsou paprika, cuketa a mrkev, je toto jídlo vyvážené a výživné. Připravte si toto exotické jídlo snadno a rychle a navíc získáte spoustu vitamínů a minerálů. Stáhněte si náš jednoduchý recept na zeleninovou kari se sójovými kousky a vychutnejte si skvělou chuť a zdravé požitky!
Suroviny
- 200 g sójových kousků
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 200 g zelených fazolek
- 300 ml kokosového mléka
- 1 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička kurkumy
- sůl podle chuti
- olivový olej
Postup
- V hrnci svařte sójové kousky dle návodu na obalu. Poté je dobře opláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Mrkev a papriku omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- Do hlubší pánve nebo hrnce rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte nakrájenou mrkev, papriku a zelené fazolky. Restujte je asi 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte sójové kousky a promíchejte. Poté přidejte kokosové mléko, červenou kari pastu, kurkumu a osolte podle chuti.
- Nechejte vařit asi 10 minut, aby se všechny přísady propojily a sójové kousky se prohřály.
- Servírujte zeleninovou kari se sójovými kousky s rýží nebo naan chlebem.