23. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Zeleninová kari se sójovými kousky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na zeleninovou kari s křehkými sójovými kousky. Tato veganská a chutná variantu tradičního indického jídla je plná čerstvé zeleniny, koření a aromatických bylinek. Díky kombinaci zdravé sójové bílkoviny a zeleniny jako jsou paprika, cuketa a mrkev, je toto jídlo vyvážené a výživné. Připravte si toto exotické jídlo snadno a rychle a navíc získáte spoustu vitamínů a minerálů. Stáhněte si náš jednoduchý recept na zeleninovou kari se sójovými kousky a vychutnejte si skvělou chuť a zdravé požitky!

Suroviny

  • 200 g sójových kousků
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 200 g zelených fazolek
  • 300 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. V hrnci svařte sójové kousky dle návodu na obalu. Poté je dobře opláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Mrkev a papriku omyjte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  3. Do hlubší pánve nebo hrnce rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
  4. Přidejte nakrájenou mrkev, papriku a zelené fazolky. Restujte je asi 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
  5. Přidejte sójové kousky a promíchejte. Poté přidejte kokosové mléko, červenou kari pastu, kurkumu a osolte podle chuti.
  6. Nechejte vařit asi 10 minut, aby se všechny přísady propojily a sójové kousky se prohřály.
  7. Servírujte zeleninovou kari se sójovými kousky s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *