8. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Zeleninová kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Zeleninová kari s kuřecím masem je lahodné jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje čerstvé zeleniny, kousky kuřecího masa a kari koření, aby vytvořil dokonalou harmonii. Připravit ho není vůbec složité, a přesto uspokojí chuťové pohárky každého. Naše jedinečná směs zeleniny ve spojení s kari vytváří lehké a osvěžující jídlo, které je plné výživných látek. Zeleninová kari s kuřecím masem je dokonalá volba pro ty, kdo hledají originální recept, který jim dodá energii a zároveň potěší jejich chuťové buňky.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (nakrájeného na menší kousky)
  • 1 velká cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 žlutá paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 velká mrkev (oloupaná a nastrouhaná)
  • 200 g brokolice (rozdrobené na menší květy)
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžičky kari koření
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej pro smažení

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a opečeme kuřecí maso, dokud není zlatě hnědé. Odložíme stranou.
  2. Ve stejném oleji na pánvi osmahneme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidáme papriky, mrkev a brokolici a krátce restujeme, čímž zeleninu změkneme.
  4. Nakonec přidáme opečené kuřecí maso, kokosové mléko a kari koření. Promícháme a vaříme na mírném ohni asi 10 minut, než se všechny chutě spojí.
  5. Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *