8. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Zeleninová kari s kuřecím masem je lahodné jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje čerstvé zeleniny, kousky kuřecího masa a kari koření, aby vytvořil dokonalou harmonii. Připravit ho není vůbec složité, a přesto uspokojí chuťové pohárky každého. Naše jedinečná směs zeleniny ve spojení s kari vytváří lehké a osvěžující jídlo, které je plné výživných látek. Zeleninová kari s kuřecím masem je dokonalá volba pro ty, kdo hledají originální recept, který jim dodá energii a zároveň potěší jejich chuťové buňky.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na menší kousky)
- 1 velká cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 žlutá paprika (nakrájená na proužky)
- 1 velká mrkev (oloupaná a nastrouhaná)
- 200 g brokolice (rozdrobené na menší květy)
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžičky kari koření
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej pro smažení
Postup
- Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a opečeme kuřecí maso, dokud není zlatě hnědé. Odložíme stranou.
- Ve stejném oleji na pánvi osmahneme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme papriky, mrkev a brokolici a krátce restujeme, čímž zeleninu změkneme.
- Nakonec přidáme opečené kuřecí maso, kokosové mléko a kari koření. Promícháme a vaříme na mírném ohni asi 10 minut, než se všechny chutě spojí.
- Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.