31. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Zeleninové kari je lahodná a zdravá večeře, která je plná chuti a barev. Tento recept kombinuje čerstvé zeleniny s exotickými kořením a kokosovým mlékem, vytvářejícím bohatou a krémovou omáčku. S ohledem na vaše individuální preference můžete do receptu přidat různé druhy zeleniny, jako jsou papriky, cukety, mrkev, hrášek nebo brokolici. Přidejte si též kusy vychlazeného tofu nebo vaše oblíbené drůbeží maso, abyste si přidali na bílkovinách. Zeleninové kari se podává s voňavou bazmati rýží a čerstvým koriandrem, přičemž každé sousto je skvělým mixem vzrušujících chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý recept a objevte kouzlo zeleninového kari.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 200 g hrášku
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibuli na tenké proužky.
- Očistěte a nakrájejte mrkev, papriku a cuketu na kostičky.
- Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a kari pastu, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte nakrájenou zeleninu a smažte ji na středním ohni asi 5 minut do změknutí.
- Přidejte kokosové mléko a hrášek a vařte dalších 5-7 minut, dokud zelenina není měkká.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.