29. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
Zdejší Sambusek
zdroj: Recepty 24/7

Zdejší Sambusek: Originální a chutný recept na tradiční syrský sambusak. Tento křupavý kulinářský poklad obsahuje kvalitní farní sýr smíchaný s lahodnými bylinkami a zabaleny v tenkém těstě. Jednoduché a rychlé přípravy s neodolatelným výsledkem. Vyzkoušejte tento autentický recept a přinesťe si kousek syrské kuchyně do svého domova!

Suroviny:

  • 250 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého červeného pepře
  • ½ lžičky soli
  • 1 balíček lívanečkového těsta
  • 1 vejce
  • olej na smažení

Postup:

  1. Maso nakrájíme na drobné kostičky, cibuli a česnek jemně posekáme.
  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek.
  3. Přidáme nakrájené maso a za stálého míchání smažíme, dokud maso nezežloutne.
  4. Přidáme mletý kmín, mletou papriku, mletý koriandr, mletý červený pepř a sůl. Dobře promícháme a necháme chvíli podusit.
  5. Lívanečkové těsto rozdělíme na menší kousky a vyválíme je na prkénku na tenké placky.
  6. Na každou placku na střed přidáme trochu nadílky masové směsi a složíme je do tvaru trojúhelníčků.
  7. Okraje sambusků stiskneme vidličkou, aby se nám neodlepovaly během smažení.
  8. Vejce rozšleháme a s pomocí štětce potřeme sambusky z obou stran. Tím dosáhneme, že se nám budou pěkně lesknout během smažení.
  9. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme sambusky z obou stran, dokud nebudou zlatavé.
  10. Hotové sambusky necháme okapat na papírovém ubrousku a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *