29. 10. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Zdejší Sambusek: Originální a chutný recept na tradiční syrský sambusak. Tento křupavý kulinářský poklad obsahuje kvalitní farní sýr smíchaný s lahodnými bylinkami a zabaleny v tenkém těstě. Jednoduché a rychlé přípravy s neodolatelným výsledkem. Vyzkoušejte tento autentický recept a přinesťe si kousek syrské kuchyně do svého domova!
Suroviny:
- 250 g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky mletého červeného pepře
- ½ lžičky soli
- 1 balíček lívanečkového těsta
- 1 vejce
- olej na smažení
Postup:
- Maso nakrájíme na drobné kostičky, cibuli a česnek jemně posekáme.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené maso a za stálého míchání smažíme, dokud maso nezežloutne.
- Přidáme mletý kmín, mletou papriku, mletý koriandr, mletý červený pepř a sůl. Dobře promícháme a necháme chvíli podusit.
- Lívanečkové těsto rozdělíme na menší kousky a vyválíme je na prkénku na tenké placky.
- Na každou placku na střed přidáme trochu nadílky masové směsi a složíme je do tvaru trojúhelníčků.
- Okraje sambusků stiskneme vidličkou, aby se nám neodlepovaly během smažení.
- Vejce rozšleháme a s pomocí štětce potřeme sambusky z obou stran. Tím dosáhneme, že se nám budou pěkně lesknout během smažení.
- Na pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme sambusky z obou stran, dokud nebudou zlatavé.
- Hotové sambusky necháme okapat na papírovém ubrousku a můžeme podávat.