10. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zapečený rýžový karafiát
zdroj: Recepty 24/7

Zapečený rýžový karafiát je lahodný a sýtný pokrm, který spojuje chutné ingredience a jednoduchou přípravu. Tato oblíbená česká specialita se skládá z vrstev rýže, smaženého masa, zeleniny a sýra, které jsou pečlivě zapečené až do zlatavého zbarvení. Naše receptura vám poskytuje krok za krokem návod, jak připravit toto výjimečné jídlo i pro náročnější chuťové pohárky. Překvapte své blízké neotřelým a chutným zapečeným rýžovým karafiátem a nechte je vychutnat si každé sousto.

Suroviny

  • 3 hrnky uvařené rýže
  • 1 cibule, nakrájená na malé kousky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na malé kousky
  • 2 lžíce oleje
  • 400 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs)
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 200 ml rajčatového protlaku
  • 200 g nastrouhaného sýra

Postup

  1. Na pánvi s rozpáleným olejem osmahneme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud nezezelená.
  3. Přisypeme mletou papriku, sůl a pepř podle chuti a promícháme.
  4. Po chvíli přidáme rajčatový protlak a vaříme asi 5 minut, dokud se nevytvoří omáčka.
  5. Uvařenou rýži promícháme s omáčkou a přendáme do zapékací mísy.
  6. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
  7. Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne.
  8. Hotový zapečený rýžový karafiát můžeme podávat samostatně nebo s čerstvou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *