8. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Zapečený květák sýrem a bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodný zapečený květák sýrem a bylinkami. Tato jednoduchá a chutná příloha se hodí ke každému hlavnímu jídlu. Zapečený květák je zdravá alternativa k tradičním přílohám a jeho chuť dokonale doplní kombinace sýra a bylinek. Nechte se inspirovat a připravte si další skvělý vegetariánský recept!

Suroviny:

  • 1 květák
  • 100 g strouhaného sýra
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sušené bylinky podle chuti (např. oregano, tymián)
  • Sůl a pepř

Postup:

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.
  2. Květák očistíme a nakrájíme na menší růžičky.
  3. V hrnci s osolenou vroucí vodou necháme květák vařit asi 5 minut, aby změkl.
  4. Procedíme květák a dejme ho do zapékací mísy.
  5. Na květák posypeme strouhaný sýr a sušené bylinky.
  6. Přilijeme olivový olej a dochutíme solí a pepřem.
  7. Mísu s květákem dáme do trouby a pečeme asi 20 minut, nebo dokud není sýr zlatě hnědý.
  8. Zapečený květák podáváme teplý jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *