29. 10. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Zapečený kuřecí ratatouille je dokonalá kombinace chutí, kterou oceníte nejen jako hlavní jídlo, ale i jako zdravou alternativu pro celou rodinu. Tento recept vás překvapí jednoduchostí přípravy i bohatým spektrem lahodných zeleninových a kuřecích plátů. Využijte sezonních surovin a připravte si toto zapečené jídlo plné vitamínů, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1 cuketa
- 1 lilek
- 1 paprika
- 2 rajčata
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička sušených bylinek (např. provensálských)
- 150 g strouhaného sýra (např. Gruyère nebo eidam)
Postup
- Naolejte a osolte kuřecí prsa, dejte je do pekáčku a dejte péct do předehřáté trouby na 200°C asi 20 minut, dokud nejsou uvnitř zcela propečené. Nechte vychladnout a nakrájejte na plátky.
- Nakrájejte cibuli na tenké proužky a na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a osmahněte ji dozlatova.
- Naskládejte na plech plátky cibule, cukety, lileku, papriky a rajčat. Posypte prolisovaným česnekem, sušenými bylinkami, solí a pepřem.
- Přikryjte pekáček a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C asi 30 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Vyjměte z trouby, posypte strouhaným sýrem a dejte zapéct do trouby ještě asi 10 minut, nebo dokud sýr neztuhne a nezezlátne.
- Podávejte jako hlavní jídlo s rýží nebo pečivem.