23. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Zapečené beraní maso s rýží je lahodné pokrmové duo, které potěší chuťové buňky každého milovníka masitých jídel. Vychutnejte si šťavnaté kousky beraního masa, které se krásně spojují s aromatickou rýží a dochucují se vybranými bylinkami a kořením. Tento recept bude skvělou volbou pro každou příležitost, od nedělního oběda po rodinnou oslavu. Nechte se unést bohatou chuťovou symfonií zapečeného beraního masa s rýží a užijte si skvělý gastronomický zážitek.
Suroviny
- 500g beraního masa
- 200g rýže
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200ml vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř, kmín, paprika
Postup
- Nejprve si připravíme beraní maso a nakrájíme ho na menší kousky.
- Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a osmahneme na pánvi s olivovým olejem.
- Přidáme nakrájené maso a orestujeme ho z každé strany.
- Přilijeme vývar, přidáme sůl, pepř, kmín a papriku podle chuti a necháme dusit do měkka.
- Mezitím uvaříme rýži dle obalu.
- Když je maso hotové, smícháme ho s uvařenou rýží a dáme do zapékací mísy.
- Povrch můžeme posypat strouhaným sýrem nebo nastrouhaným tvrdým máslem.
- Zapékáme v troubě na 180°C asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne.
- Po upečení můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
- Hotové jídlo podáváme teplé s čerstvým chlebem nebo zeleninovým salátem.