5. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Zapečený batát s fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Zapečený batát s fazolemi je lahodné veganské jídlo plné vlákniny a živin. Tento recept kombinuje sladký batát s dochucenými fazolemi a sýrem, výsledkem je chutná a zdravá večeře pro celou rodinu. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si lahodný zážitek plný výživy.

Suroviny

  • 2 batáty
  • 1 plechovka fazolí (preferovaně černých nebo červených)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • strouhaný sýr (nepovinné)

Postup

  1. Nejprve předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia.
  2. Batáty oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a papriku na menší kousky.
  4. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
  5. Přidáme batáty, papriku a fazole. Prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
  6. Vše smícháme a přendáme do zapekací misky.
  7. Poklademe sýrem a zapečeme v troubě asi 20-25 minut, dokud není sýr zlatě hnědý.
  8. Hotové jídlo můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo koriandrem a podávat jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *