31. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Zapečené zeleninové lasagne s mozzarellou
zdroj: Recepty 24/7

Zapečené zeleninové lasagne s mozzarellou je lahodný a zdravý recept, který potěší všechny milovníky italské kuchyně. Kombinace čerstvé zeleniny, aromatických bylinek a krémové mozzarelly vytváří dokonalou harmonii chutí. Tento lahůdkový pokrm je ideální nejen pro vegetariány, ale také pro všechny, kteří se snaží o vyváženou stravu plnou vitaminů a minerálů. Zapečené zeleninové lasagne s mozzarellou je snadno připravitelná a můžete si s ní vychutnat skvělý večer plný lahůdek.

Suroviny:

  • 250 g lasagne plátů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cuketa, nakrájená na plátky
  • 1 paprika, nakrájená na proužky
  • 200 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 400 g rajčat ze sklenice
  • sůl a pepř podle chuti
  • 250 g mozzarelly, nastrouhané
  • parmezán, nastrouhaný

Postup:

  1. Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme rajčata a dusíme 10 minut.
  2. Přidáme nakrájenou zeleninu a smažíme dalších 5 minut.
  3. Plátky lasagní namočíme do vroucí osolené vody a necháme změknout.
  4. Do zapékací mísy dáme jednu vrstvu lasagní, přelijeme zeleninovou směsí a posypeme mozzarellou.
  5. Tento postup opakujeme, dokud nemáme všechny suroviny spotřebované, přičemž poslední vrstva by měla být zeleninová směs a mozzarella.
  6. Potraviny předehřejeme v troubě na 200 °C a pečeme 30 minut, dokud se neobjeví zlatavá kůrka.
  7. Před podáváním posypeme nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *