23. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zapečené lilky s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na zapečené lilky s rýží, který potěší celou rodinu. Jednoduché a chutné jídlo, které si zamilujete! Připravte si tyto plnotučné lilky s rýží a nechte je zapečené do zlatavé krustičky. Skvělá volba pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. Užijte si ho s čerstvým bylinkovým salátem nebo zeleninovou omáčkou. Zkuste tento recept ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g lilek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g rýže
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 100 g strouhaného sýra
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Nejprve oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na drobné kousky.
  2. Lilky očistěte, nakrájejte na kolečka a osolte je.
  3. V pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  4. Přidejte lilačky a restujte je, dokud nezměknou.
  5. Přidejte rýži a zalijte zeleninovým vývarem.
  6. Přiveďte k varu a vařte pod pokličkou, dokud se rýže neprovaří.
  7. Poté přendejte směs do zapékací mísy, posypte strouhaným sýrem a dejte zapéct do trouby při 180 °C asi 20 minut.
  8. Hotové zapečené lilky s rýží podávejte s čerstvou zeleninovou salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *