21. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
Zapečené irácké lilky s masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné irácké lilky s masem, které si jednoduše připravíte doma a zapečením získají dokonalou chuť a vůni. Tento recept je ideální volbou pro milovníky exotických pokrmů i pro ty, kteří hledají nové inspirace do své kuchyně. Vyzkoušejte a nechte se okouzlit!

Suroviny

  • 2 a 1/2 šálky oloupaných a nakrájených lilku
  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžíce rajčatového protlaku

Postup

  1. Na pánvi zpřejte olivový olej a osmahněte cibuli, přidejte mleté maso a dochuťte solí, pepřem, skořicí, kmínem a paprikou.
  2. Přidejte nakrájené lilky a rajčatový protlak, promíchejte a nechte vařit asi 15 minut.
  3. Přeneste směs do zapékací mísy a zapečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut, dokud není vrstva na povrchu zlatavá.
  4. Podávejte zapečené irácké lilky s masem s rýží nebo chlebem a čerstvým zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *