21. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné irácké lilky s masem, které si jednoduše připravíte doma a zapečením získají dokonalou chuť a vůni. Tento recept je ideální volbou pro milovníky exotických pokrmů i pro ty, kteří hledají nové inspirace do své kuchyně. Vyzkoušejte a nechte se okouzlit!
Suroviny
- 2 a 1/2 šálky oloupaných a nakrájených lilku
- 500 g mletého masa
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
Postup
- Na pánvi zpřejte olivový olej a osmahněte cibuli, přidejte mleté maso a dochuťte solí, pepřem, skořicí, kmínem a paprikou.
- Přidejte nakrájené lilky a rajčatový protlak, promíchejte a nechte vařit asi 15 minut.
- Přeneste směs do zapékací mísy a zapečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut, dokud není vrstva na povrchu zlatavá.
- Podávejte zapečené irácké lilky s masem s rýží nebo chlebem a čerstvým zeleninovým salátem.