18. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Zapečená veganská luštěninová kaše
zdroj: Recepty 24/7

Zapečená veganská luštěninová kaše je výjimečně chutný a zdravý recept, který spokojí i ty nejnáročnější vegany. Tento energeticky vydatný pokrm kombinuje různé druhy luštěnin, zeleniny a aromatických bylinek, které společně tvoří dokonalou harmonii chutí. Zapečená veganská luštěninová kaše se snadno připravuje a je skvělou volbou pro vyznavače veganské stravy, kteří si potrpí na kvalitní a chutnou výživu. Vyzkoušejte tento recept a nechte se okouzlit jedinečnou chuťovou symfonií.

Recept na zapečenou veganskou luštěninovou kaši

Suroviny:

  • 250 g směsi luštěnin (červená čočka, cizrna, fazole)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 400 g krájených rajčat z konzervy
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • kulatá lívance nebo opečené brambory (na přikrytí)
  • kyselá smetana nebo rostlinná smetana (na dochucení)
  • sůl, pepř, olej

Postup:

  1. Luštěniny důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a nechte je namočit přes noc.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a papriku.
  3. Přidejte namočené luštěniny a zalijte je vodou, aby byly překryté. Přidejte také rajčatový protlak a krájená rajčata z konzervy.
  4. Přiveďte k varu a nechte vařit, dokud luštěniny nezměknou (cca 30 minut). Při potřebě přidejte vodu.
  5. Hotovou směs přendejte do zapékací mísy a přikryjte lívanci nebo plátky opečených brambor.
  6. Zapékací mísu dejte do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečte 20-30 minut, dokud se lívance nebo brambory nezazlatí.
  7. Při podávání můžete kaši ještě dochutit kyselou smetanou nebo rostlinnou smetanou.
  8. Hotové zapečené veganské luštěninové kaši podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *