27. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Zapečená tofu s čerstvou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Zapečená tofu s čerstvou zeleninou je výborný veganský recept, který lahodí po celý rok. Tofu je pokrm plný bílkovin a minerálů, zatímco čerstvá zelenina dodává receptu barvu a zdravé živiny. V tomto chutném pokrmu je tofu obalené v kořeněných omáčkách a zapečené s kousky papriky, cukety a mrkve. Tento zdravý, nízkokalorický recept je ideální pro vegetariány, vegany nebo pro ty, kteří hledají alternativu k masu. Vyzkoušejte zapečené tofu s čerstvou zeleninou a nechte se hýčkat chutěmi!

Zapečená tofu s čerstvou zeleninou

Suroviny

  • 400 g tofu
  • 1 cuketa
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce medu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Smícháme sójovou omáčku, sezamový olej, med, sůl a pepř.
  2. Tofu nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm a necháme ho marinovat v připravené směsi po dobu 30 minut.
  3. Cuketu nakrájíme na kolečka, mrkev očistíme a nastrouháme, cibuli nakrájíme na půlkolečka a papriky na proužky.
  4. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  5. Veganským máslem vymažeme zapékací formu a vložíme do ní tofu spolu s nakrájenou zeleninou.
  6. Zapékací formu necháme v troubě péct asi 30 minut, dokud zelenina nezměkne a tofu nezezlátne.
  7. Zapečené tofu s čerstvou zeleninou podáváme s rýží nebo bramborami a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *