7. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zapečená rýže s masem a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Zapečená rýže s masem a šafránem je lahodný a bohatý recept, který se hodí pro každou příležitost. Zapečená rýže je základem této chutné a vydatné pokrmy, která je doplněna šťavnatým masem a šafránem, který jí dodává pikantní kořeněnou chuť. Tento recept je snadný na přípravu a jistě oslní všechny vaše společníky. Zkuste ho dnes a uvidíte, jak bude lahodný.

Suroviny

  • 200g rýže
  • 400g hovězího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku utlučené
  • 1 lžička mletého šafránu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml hovězího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme cibuli a česnek, dokud nezačnou lehce hnědnout.
  2. Přidáme maso a opékáme ho, dokud není z obou stran zezlátlé.
  3. Přidáme rýži a šafrán a promícháme, aby se všechny přísady spojily.
  4. Postupně zalijeme hovězím vývarem a necháme vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
  5. Po uvaření můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti.
  6. Přendáme směs do zapékací mísy a necháme zapečené v troubě předehřáté na 180°C asi 10-15 minut, dokud povrch nezezlátne.
  7. Po vychladnutí můžeme podávat jako samostatné jídlo nebo s čerstvou zeleninou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *