16. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zapečená ryba s citrony
zdroj: Recepty 24/7

Zapečená ryba s citrony je lahodné a jednoduché jídlo, které si zamilují všichni milovníci mořských pokrmů. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit chutnou rybu zapečenou s čerstvými plátky citronu a dochucenou dalšími aromatickými bylinkami. Vyzkoušejte tento skvělý recept a užijte si skvělou chuť ryby s osvěžujícími citrusovými tóny!

Suroviny

  • 4 filety ryby (např. treska, losos)
  • 4 citrony
  • 4 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvá petrželka

Postup

  1. Filety ryby omyjeme a osušíme.
  2. Citrony omyjeme, nakrájíme na plátky a odstraníme semena.
  3. Na plech dáme alobal a položíme na něj filety ryby.
  4. Filety ryby osolíme, opepříme a pokápneme olivovým olejem.
  5. Na filety ryby položíme plátky citronů a nakrájený česnek.
  6. Potravu zabalíme do alobalu a dejeme péct do trouby předehřáté na 180°C po dobu 20-25 minut, dokud ryba není perfektně upečená.
  7. Hotovou rybu ozdobíme nasekanou petrželkou a můžeme servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *