27. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Zapečená parmazánová těstovina
zdroj: Recepty 24/7

Zapečená parmazánová těstovina je jednoduchý a chutný recept,‌ který si určitě oblíbíte. Těstovina je připravena al‍ dente,⁢ smíchána s bohatou omáčkou z parmazánu a výpeku⁤ z⁢ pečené slaniny. Tato lahodná směs je poté posypana strouhaným parmazánem a zapečena v troubě, čímž vzniká dokonalá křupavá a zlatá vrstva. Podávejte zapečenou parmazánovou těstovinu ještě​ teplou a doplňte‌ ji zeleným salátem. Je to výtečná volba pro rodinný večeři ​nebo pro hosty. Připravte si tento recept a užijte si ⁢skvělou chuť italské kuchyně!

Suroviny

  • 400‌ g těstoviny
  • 200 g parmazánu (nastrouhaného)
  • 400 ml šlehačky
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle ⁢chuti

Postup

  1. Do hrnce s osolenou ⁣vodou dejte vařit těstovinu dle návodu ‍na obalu.
  2. V dalším hrnci zahřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek. Šlehačku přidejte do hrnce s česnekem a nechte ⁣zahřát.
  3. Přidejte ​nastrouhaný parmazán a ⁣za stálého míchání ⁣roztavte, dokud se ⁤nevytvoří hladká omáčka. Ochutnejte⁤ a podle potřeby‍ osolte a opepřete.
  4. Uvařenou těstovinu slijte a ⁢přendejte do zapékací mísy. Přilijte parmazánovou⁣ omáčku a důkladně ⁤promíchejte, aby ‌byla těstovina pokrytá omáčkou.
  5. Zapečte v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, dokud‌ se na povrchu nevytvoří zlatavá kůrka.
  6. Podávejte horké jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu. ⁤Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *