7. 2. 2025
Autor: Michaela Srncová
Zapečená lilek s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na zapečený lilek s rajčaty, který je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky zeleniny. Tento jednoduchý a chutný pokrm je ideální jako hlavní jídlo nebo příloha k masu. Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si pochoutku plnou chutí a vitamínů!

Suroviny

  • 2 lileky
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 150g sýra (Gouda nebo Emmentál)
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • čerstvé bylinky (např. bazalka, oregano)

Postup

  1. Na počátku si předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.
  2. Lileky a rajčata opláchneme a nakrájíme na plátky. Česnek jemně nasekáme.
  3. Vymažeme zapékací mísu olivovým olejem a začneme vrstvit plátky lilků a rajčat.
  4. Mezi vrstvami přidáváme nasekaný česnek, sůl, pepř a nastrouhaný sýr.
  5. Opakujeme proces, dokud nám nedojdou suroviny, s tím, že poslední vrstvu zakončíme sýrem.
  6. Přikryjeme zapékací mísu a dáme péct do trouby na 30 minut.
  7. Po 30 minutách odkryjeme mísu a necháme zapéct ještě dalších 10-15 minut, dokud sýr nezezlátne.
  8. Po dopečení posypeme čerstvě nasekanými bylinkami a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *