3. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zapečená libanonská moučník musaka
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodnou zapečenou libanonskou moučník musaku plnou chutí koření, baklažánů a dušeného masa. Skvělá alternativa klasického zapečeného jídla, která potěší vaše chuťové buňky i vaše hladové bříško. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si chutnou večeři pro celou rodinu!

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžičky libanonských koření (směs skořice, muškátového oříšku, kmínu a pepře)
  • 400g rajčatového pyré
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 brambory, oloupané a nakrájené na plátky
  • 200g bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 50g strouhanky

Postup

  1. Na pánvi si rozpalte olivový olej a orestujte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte mleté maso a smažte ho, dokud nezezelená.
  3. Přidejte libanonské koření, rajčatové pyré, cukr, sůl a pepř. Vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Vymažte zapékací misku olejem a vložte do ní vrstvu brambor a omáčku s masem. Opakujte, dokud nedojdou suroviny, s tím, že vrchní vrstvou bude bramborová.
  5. Spojte jogurt s vejcem a strouhankou a zalijte jím musaku.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 40 minut, dokud povrch nezezlátne.
  7. Podávejte teplé. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *