3. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou zapečenou libanonskou moučník musaku plnou chutí koření, baklažánů a dušeného masa. Skvělá alternativa klasického zapečeného jídla, která potěší vaše chuťové buňky i vaše hladové bříško. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si chutnou večeři pro celou rodinu!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžičky libanonských koření (směs skořice, muškátového oříšku, kmínu a pepře)
- 400g rajčatového pyré
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- 2 brambory, oloupané a nakrájené na plátky
- 200g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 50g strouhanky
Postup
- Na pánvi si rozpalte olivový olej a orestujte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte mleté maso a smažte ho, dokud nezezelená.
- Přidejte libanonské koření, rajčatové pyré, cukr, sůl a pepř. Vařte asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Vymažte zapékací misku olejem a vložte do ní vrstvu brambor a omáčku s masem. Opakujte, dokud nedojdou suroviny, s tím, že vrchní vrstvou bude bramborová.
- Spojte jogurt s vejcem a strouhankou a zalijte jím musaku.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 40 minut, dokud povrch nezezlátne.
- Podávejte teplé. Dobrou chuť!