8. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Zapečená cuketa s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na zapečenou cuketu s rajčaty, který je ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Cuketa je nakrájena na plátky a pečena s plátky rajčat, česnekem a bylinkami, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Výsledkem je jemně křupavá cuketa s rajčaty, která se rozplývá na jazyku. Navíc, tato lahodná zeleninová pochoutka je zdravá a naplněná vitamíny. Snažte se přidat do jídelníčku více zeleniny a vychutnejte si tuto jednoduchou a výživnou pokrm.

Zapečená cuketa s rajčaty

Suroviny

  • 2 středně velké cukety
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g strouhanku
  • 100 g tvrdého sýra
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Cukety omyjeme a nakrájíme na plátky, zhruba 0,5 cm tlusté.
  2. Rajčata a cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek nasekáme nadrobno.
  3. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
  4. Přidáme rajčata a cukety. Opepříme a osolíme podle chuti. Několik minut dusíme, dokud se cukety nezměknou.
  5. Mezitím si připravíme směs zahrnující strouhanku a nastrouhaný sýr.
  6. Zapečovací formu vymažeme máslem a na dno nalijeme trochu zeleninové směsi. Poté posypeme částí směsi strouhanky a sýra.
  7. Na směs pokládáme další vrstvu cuket a rajčat. Opakujeme postup s posypáním strouhankou a sýrem, dokud nemáme všechnu zeleninu spotřebovanou.
  8. Poslední vrstvou by měla být směs ze strouhanky a sýra.
  9. Zapečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud se nevytvoří křupavá a zlatavá kůrka.
  10. Zapečenou cuketu s rajčaty můžeme podávat teplou jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *