21. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Zapečená cibulová polévka sýrem Bistro je lahodná a sýtá chuťová paleta. Tato rustikální polévka z cibule je podtržena sytým a krémovým sýrem Bistro, který dodává jemnou dochuť. Skvělá volba na chladné dny či večerní chvíle plné pohody a tepla. Vyzkoušejte recept a užijte si pořádnou porci domácího pohodlí.
Suroviny
- 4 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1,5 l hovězího vývaru
- sůl, pepř
- 100 g strouhaného sýru Bistro
- pažitka na ozdobu
Postup
- Na másle a oleji orestujeme nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme prolisovaný česnek a krátce restujeme.
- Přidáme hladkou mouku a necháme chvíli zahustit.
- Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme podle chuti.
- Povarujeme asi 30 minut, dokud cibule nezměkne.
- Po uvaření polévku rovnoměrně rozdělíme do hlubších talířů.
- Nahoře posypeme strouhaným sýrem Bistro a podáváme ozdobené pažitkou.