25. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Zapečená cibulová polévka s chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést bohatým a lahodným chuťovým zážitkem s naším receptem na zapečenou cibulovou polévku s chlebem. Tato tradiční česká pochoutka je příjemně hřejivá a plná aromatických dochucovadel. Vyzkoušejte ji ještě dnes a užijte si skvělou chuť i vůni domácí kuchyně. S naším receptem na zapečenou cibulovou polévku se stanete nepřekonatelným mistrem vaření!

Suroviny

  • 4 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • krajíc chleba
  • strouhaný sýr (např. Eidam)

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli a česnek. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte hladkou mouku a promíchejte. Postupně přilijte zeleninový vývar a nechte vařit asi 15 minut.
  3. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  4. Chléb nakrájejte na kostky a vyskládejte je na dno a okraje zapékací mísy. Polévku nalejte do zapékací mísy a posypte ji strouhaným sýrem.
  5. Zapečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, nebo dokud sýr nezezlátne.
  6. Podávejte horké a ozdobte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *