4. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zandík – kuřecí polévka s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vypravte se na chuťovou cestu s lahodnou kuřecí polévkou s rýží, známou také pod názvem „Zandík“. Tento tradiční český recept je plný chuti a vůně, které zahřejí vaše srdce i žaludek. Připravte si tento lahodný pokrm a užijte si skvělou chuťovou orgii!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (na kostech)
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/2 celerové hlízy
  • 100g rýže
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř, nové koření, bobkový list

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostkovanou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a krátce osmahneme.
  2. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a zprudka opečeme.
  3. Nalijeme vodu, aby byly suroviny ponořené, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a bobkový list.
  4. Nechejte vařit asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Poté vyjmeme maso, zbavíme ho kostí a nakrájíme na menší kousky.
  6. Přidáme rýži a vaříme dalších 15-20 minut, dokud není rýže uvařená.
  7. Přidáme masové kousky zpět do polévky a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
  8. Podáváme s čerstvým chlebem nebo třeba s křupavým cibulovým koblížkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *