1. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Žampionová polévka – Lahodně krémová polévka plná bohatého houbového aroma. S výrazným chuťovým zážitkem a zdravými žampiony jako hlavní ingrediencí je tato polévka ideální pro milovníky houbových pokrmů. Sledujte jednoduchý a rychlý recept, jak připravit tuto vynikající polévku a zaujmout své chuťové buňky.
Suroviny
- 500 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 250 ml smetany ke vaření
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- křupavý chléb nebo croûtons na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm na kostky nakrájenou cibuli.
- Přidáme na plátky nakrájené žampióny a prolisované česnekové stroužky.
- Orestujeme, dokud žampiony nezestemní.
- Přelijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit asi 20 minut, dokud se žampiony změknou.
- Poté polévku rozmixujeme a vrátíme zpět na oheň.
- Přidáme smetanu ke vaření, promícháme a krátce povaříme.
- Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme polévku přelitou do misek a ozdobíme křupavým chlebem nebo croûtons.