15. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
Zaječí guláš s knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Zaječí guláš s domácími knedlíky – Skvělý ‌recept na⁢ tradiční české jídlo, které⁢ potěší milovníky ‌výrazné chuti. Zaječí maso, marinované ⁣v‌ aromatických ⁣kořeních, se dusí v husté omáčce ​plné přírodních surovin.⁤ Kombinace kvalitního ‍masa a⁤ aromatických bylinek dodává tomuto guláši neodolatelnou chuť⁣ a ‌vůni. Doporučujeme podávat s nadýchanými​ knedlíky, které ⁤pomáčkáte v lahodné omáčce. Skvělé jídlo nejen na speciální‌ příležitosti, ale i jako chutná večeře pro ‍celou rodinu.

Suroviny

  • 600 g zaječího ‍masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce ​hladké⁣ mouky
  • 2 lžíce rajčatového ‍protlaku
  • 1 lžíce kořenové zeleniny (mrkev,⁢ petržel)
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1⁣ lžíce mletého⁣ kmínu
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička sůl
  • ½ lžičky pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 500 ml ‌hovězího vývaru

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší ​kousky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme ⁤na ‍drobné kostičky.
  3. Česnek oloupeme a​ jemně nakrájíme.
  4. Na rozpáleném oleji osmahneme​ maso​ ze všech ⁢stran do zlatova.
  5. Přidáme cibuli a ⁤česnek a smažíme, dokud nezezlátne.
  6. Přidáme mouku, papriku,‍ kmín ​a majoránku ⁣a důkladně promícháme.
  7. Přidáme rajčatový protlak, kořenovou zeleninu, ​sůl a‌ pepř.
  8. Zalijeme‌ hovězím vývarem ⁣a ⁣vaříme na ⁣mírném ohni přibližně ⁢1,5​ hodiny, nebo dokud‌ se maso ​nerozvaří.
  9. Mezitím si připravíme ‌knedlíky dle vlastního výběru.
  10. Zaječí‍ guláš podáváme s knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *