15. 2. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Zaječí guláš s domácími knedlíky – Skvělý recept na tradiční české jídlo, které potěší milovníky výrazné chuti. Zaječí maso, marinované v aromatických kořeních, se dusí v husté omáčce plné přírodních surovin. Kombinace kvalitního masa a aromatických bylinek dodává tomuto guláši neodolatelnou chuť a vůni. Doporučujeme podávat s nadýchanými knedlíky, které pomáčkáte v lahodné omáčce. Skvělé jídlo nejen na speciální příležitosti, ale i jako chutná večeře pro celou rodinu.
Suroviny
- 600 g zaječího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce kořenové zeleniny (mrkev, petržel)
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička sůl
- ½ lžičky pepř
- 2 lžíce oleje
- 500 ml hovězího vývaru
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- Česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
- Na rozpáleném oleji osmahneme maso ze všech stran do zlatova.
- Přidáme cibuli a česnek a smažíme, dokud nezezlátne.
- Přidáme mouku, papriku, kmín a majoránku a důkladně promícháme.
- Přidáme rajčatový protlak, kořenovou zeleninu, sůl a pepř.
- Zalijeme hovězím vývarem a vaříme na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny, nebo dokud se maso nerozvaří.
- Mezitím si připravíme knedlíky dle vlastního výběru.
- Zaječí guláš podáváme s knedlíky.