3. 12. 2023
Autor: Roman Žák
Volské oko se sýrovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na oblíbené jídlo pro celou rodinu – volské oko se sýrovou omáčkou. Jedná se o klasické řízečky naplněné volským okem a zalité bohatou sýrovou omáčkou. Tento jednoduchý a chutný recept vás jistě potěší. Dopřejte si skvělý oběd nebo večeři plnou sytých chutí a vyzkoušejte volské oko se sýrovou omáčkou ještě dnes!

Suroviny

  • 4 velká vejce
  • 100 g měkkého sýra (např. eidam, hermelín)
  • 50 g tvrdého sýra (např. eidam, gouda)
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 50 g másla
  • 1 lžička strouhaného citronového zestu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Ve vhodném hrnci rozpusťte máslo a promíchejte s měkkým sýrem, dokud nedostanete hladkou směs.
  2. V jiné nádobě rozmíchejte smetanu se strouhaným citronovým zestem a citronovou šťávou. Přidejte do směsi s máslem a sýrem a důkladně promíchejte.
  3. Mírně osolte a opepřete podle chuti.
  4. Vejce rozklepněte do hrníčků a vytvořte volská oka. Poté je pečte ve vroucí osolené vodě, dokud nejsou natvrdo, asi 8-10 minut.
  5. Osolená vařící voda zabrání rozpadnutí volských očí během vaření.
  6. Uvařená volská oka nechte vychladnout, poté je omyjte studenou vodou a oloupejte.
  7. Navařená volská oka pokrájejte na poloviny nebo čtvrtiny.
  8. Podávejte s připravenou sýrovou omáčkou a ozdobte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *