19. 2. 2025
Autor: Eliška Krejčová
Volské oko po provensálsku
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo francouzské kuchyně s receptem na volské oko po provensálsku! Tento recept kombinuje klasické volské oko s aromatickými⁤ bylinkami a čerstvou zeleninou z Provence. ‍Ideální na snídani či lehký oběd. Užijte si snadné přípravy a výjimečných chutí s ⁢naším krok za krokem návodem!

Suroviny

  • 4 vejce
  • 4 plátky⁣ celozrnného toastového chleba
  • 1 zralý rajče
  • 1 malá ⁣cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g černých oliv
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvé bylinky podle chuti (např. tymián,‌ rozmarýn)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte‍ nadrobno. Rajče umyjte a nakrájejte na⁤ kostičky.
  2. Na pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej a osmahněte ⁢cibuli a česnek dozlatova.
  3. Přidejte⁣ nakrájená rajčata, nasekané​ bylinky a olivy. Osolte a opepřete. Restujte asi 5 minut, dokud se rajčata trochu nerozpadnou.
  4. Toastový chléb opečte v⁣ troubě nebo na toasteru do zlatova.
  5. V pánvi s⁢ rajčatovou směsí udělejte čtyři prohlubně a do každé opatrně rozklepněte​ jedno vejce.
  6. Pokračujte v pečení na pánvi nebo v troubě, dokud vejce nebudou mít nastavené bílky a tekuté žloutky. To trvá obvykle 6-8 minut.
  7. Pečené volské oči podávejte na opečených ⁢toastech, na každý toast dejte ⁣jedno volské oko a část rajčatové směsi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *